Implantul dentar

Implantul dentar – cea mai eficientă soluție pentru înlocuirea dinților lipsă

Implantul dentar reprezintă înlocuitorul artificial al rădăcinii dintelui natural

Lipsa dinţilor afectează:

 • Gura: zâmbetul, poziţia dinţilor, confortul;
 • Maxilarul: masa osoasă, abilitatea de a mesteca, igiena orală;
 • Postura și Faţa: estetică, aspectul, apariția de contracturi musculare;
 • Viaţa: felul în care mănânci, vorbeşti şi ai încredere în tine.

Implantul dentar

Implantul are forma unui „şurub” care se ancorează în os şi susţine pe porţiunea sa superioară o coroană artificială, o punte sau va oferi sprijin pentru fixarea unei proteze dentare. Implanturile sunt confecţionate din materiale bio-compatibile, care se integrează eficient în ţesutul osos. Beneficiul major al implantului dentar este oferirea de suport stabil pentru noul dinte.

Înlocuirea unui singur dinte 

Dacă îţi lipseşte un singur dinte, îl poţi înlocui fără afectarea dinţilor învecinaţi aşa cum se întâmplă dacă tratamentul presupune o punte.

Înlocuirea mai multor dinţi

Dacă ai pierdut mai mulţi dinţi, înlocuirea lor cu implanturi dentare este o alternativă excelentă. Înlocuirea acestora nu este dependentă de susţinerea din partea dinţilor din jur. În plus, implanturile vor rămâne bine ancorate şi sigure şi nu vor aluneca, nu se vor desprinde şi nu vor cauza iritaţia gingiei, aşa cum se întâmplă în cazul punţilor tradiţionale sau protezelor parţial mobilizabile.

Înlocuirea unei întregi arcade superioare sau inferioare

Dacă ai pierdut toţi dinţii de pe arcada superioară sau inferioară şi acum ai o proteză totală mobilă, atunci proteza susţinută de implanturi este cea mai bună soluţie pentru tine. Se vor elimina astfel alunecarea şi mişcarea protezei, nu vei mai avea durere, nu vei mai fi jenat sau preocupat de cum arăţi. Vei putea râde sau vorbi cu încredere şi te vei putea bucura de alimentele tale preferate.

clinica-doctor-acatrinei-iasi

De ce unele implanturi costă mai mult și altele mai puțin?

Prețul unui implant dentar este dat atât de calitatea materialului din care este realizat, anii de cercetare în domeniu, brandul producător cât și de experiența și profesionalismul echipei medicale.

Medicii cu experiență și cei care oferă servicii stomatologice premium lucrează cu branduri consacrate precum: Nobel, Bredent, Strumann. Acestea și-au demonstrat calitatea în ani de studiu si cercetare.

Orice produs sub 350 EURO în anul 2021, dacă nu este supus unei campanii de reduceri, trebuie analizat cu atenție, în funcție de criteriile de mai sus, pentru a elimina riscul unui implant nereușit sau de slabă calitate.

TEHNOLOGII FOLOSITE PE PARCURSUL TRATAMENTULUI CU IMPLANT DENTAR 

Centrifuga Endornet PRGF –  vindecare de 7 ori mai rapidă decât în mod obișnuit, reducându-se într-un procent semnificativ riscurile inflamației, a infecțiilor și a complicațiilor post-chirurgicale, ceea ce duce la reușita intervenției;

Dispozitiv OSTELL  – dispozitiv care măsoară stabilitatea implantului în os;

Scaner intraoral Digital MEDIT i700 – dispozitiv  de ultimă generație pentru scanarea intra-orală a bonturilor protetice în vederea realizării lucrării definitive pe implanturi.

https://clinicadoctoracatrinei.ro/wp-content/uploads/2021/04/Untitled-1-320x92.png

O echipă de medici profesioniști care lucrează cu materiale și echipamente de ultimă generație, am reușit să ne ridicăm la aceste standarde având un singur obiectiv: satisfacția pacientului.

Program

© 2016 – 2022 Clinica Dr. Acatrinei. Toate drepturile rezervate.

Catalina S. Morarasu


Specialist in Durere Orofaciala coordonator al Centrului de Durere Orofaciala si Medicina Dentara a Somnului la

Ukiah Periodontics and Implant Center, Ukiah California

Advanced Endodontics, Santa Rosa California

 • Specialist in durere orofaciala si tulburarile ATM (specialitate recunoscuta de American Dental Association)
 • Diplomat, American Board of Orofacial Pain
 • Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
 • Fellow, American Academy of Orofacial Pain
 • Minnesota Sleep Society Past President

 

Educatie si Formare:

 • 2022- Competenta in utilizarea terapeutica orofaciala si estetica a toxinei botulinice si derma filleri, American Academy of Facial Esthetics
 • 2021-2022- Competenta in utilizarea in regenerarea faciala si stomatologica a PRF, Facial Esthetics prf.edu, Dr. Richard Miron
 • 2009 - Master of Science in Dentistry, University of Minnesota, School of Dentistry
 • 2009 - Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
 • 2008 - Fellow, American Academy of Orofacial Pain
 • 2006 - Diplomat, American Board of Orofacial Pain; Orofacial Pain specialist
 • 2002 -2004: TMJ and Orofacial Pain Graduate Program- University of Minnesota, School of Dentistry (2 ani rezidentiat)
 • 1993 - 1997: Doctor in stiinte medicale stomatologie cu teza: “Disfunctii stomatognatice la bolnavii endocrini”, UMF “Gr.T.Popa” Iasi, Facultatea de Stomatologie

 

 • 1983 - 1988 – Diploma de licenta doctor- medic, Facultatea de Stomatologie, UMF “Gr.T.Popa” Iasi

Experienta Profesionala

2004-prezent: Medic stomatolog specialist in Durere Orofacial si Tulburarile ATM, practica stomatologica specializata in diagnosticul si tratamentul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si managementul pacientilor cu apnee de somn cu ajutorul dispozitivelor de avansare mandibulara.  Activitate stomatologica privata: 2004-2022 in Minnesota, USA, 2022-prezent California, USA

2020-prezent: Examinator, American Board of Orofacial Pain

2013-2015: Presedinte al Minnesota Sleep Society

2009-prezent: Director de curs, American Academy of Orofacial Pain

2002-2003: Profesor universitar, Catedra de Protetica Dentara, Facultatea de Stomatologie Iasi

2001-2002: Conferentiar universitar

1998-2000: Sef lucrari

1999-2000: Director al Ambulatorului universitar al Facultatii de Stomatologie Iasi

1993-1998: Asistent universitar

1998: medic primar in stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1994: medic specialist stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1991-1993: Preparator universitar

1993: Certificat stagiu clinic de Protetica Dentara, Hopitaux de Lyon, Universite Claude Bernard, Lyon France

Speaker pe domeniul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si Medicina Dentara a Somnului, la conferintele anuale ale American Academy of Orofacial Pain, Minnesota Sleep Society, study clubs, Seminarii anuale ale Park Dental and The dental Specialists of Minnesota, Seminarii ale Metro Dentalcare, Mendocino Dental  Fair, Humboldt Dental Association.

This will close in 20 seconds

OrthoArt


OrthoArt Lab este un laborator de tehnică dentară specializat în realizarea dispozitivelor ortodontice. Suntem interesanți, în special, de oferirea unor produse de calitate superioară prin folosirea sistemelor inovative. Investiția în utilaje și materiale de ultimă generație, prezența constantă la cursuri mondiale și colaborarea directă cu medici ortodonți cu experiență ne-au determinat să atingem cele mai înalte standarde de calitate.

Prezent pe piața stomatologică din Italia încă din anul 2003, OrthoArt Lab s-a dezvoltat și în România prin deschiderea unui laborator în 2016. Avem colaboratori importanți, cum ar fi cea cu liderul mondial în tratamentul pentru apneea în somn SomnoMed și cu laboratorul Uniontech, împreună cu Orthoprofile, pentru dispozitivele de nouă generație realizate pe minișuruburi Benefit cu sistemul Easydriver.

OrthoArt Lab a pus, în ultimii ani, foarte mare accent pe medicina dentară a somnului, participând la foarte multe cursuri în Europa și urmărind îndeaproape centre de excelență în tratarea Sindromului de Apnee în Somn (SAS), cum ar fi Spitalul Universității din Antwerp (Belgia), unde am petrecut mult timp alături de Prof. Dr. Marc Braem, de la care am învățat protocoale și tipuri de tratament pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților care suferă de SAS în România.

Oferim colaboratorilor noștri posibilitatea de a-și proiecta împreună cu noi, în cabinet sau în laborator, dispozitivele personalizate în funcție de necesitate, pentru a căuta și a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru tipul de tratament dorit și pentru a asigura pacienților un rezultat optim la sfârșitul tratamentului.

Cu o experiență dobândită în peste 20 de ani, laboratorul OrthoArt Lab oferă o gamă completă de dispozitive ortodontice: dispozitive mobile, fixe, funcționale, distalizatoare, dispozitive de reabilitare ATM, dispozitive pentru tratamentul Sindromului de Apnee în Somn, sisteme computerizate pentru deplasări dentare cu aliniatori invizibili. De asemenea, suntem implicați în organizarea de cursuri de formare teoretică și practică pentru medicii ortodonți.

This will close in 20 seconds

Suna acum!