Endodontie Microscopica

Tratament și retratament endodontic – două proceduri care-ți salvează dintele de la extracție.
MICROSCOPUL DENTAR – ultima tehnologie utilizată în tratamentul endodontic.

De ce miscroscopul dentar?

  • Stabilirea diagnosticului corect și tratamentului de mare precizie;
  • Tratamentul canalelor calcificate;
  • Prevenirea și reparația perforațiilor radiculare;
  • Îndepărtarea fragmentelor endodontice fracturate;
  • Retratamentul endodontic.

Endodontie Microscopica

Tratamentul canalului radicular, cunoscut și sub numele de tratament endodontic sau „scoaterea nervului”, în termeni populari, salvează dinții distruși de carii profunde și complicațiile acestora. Practic, tratamentul de canal este un proces prin care se tratează și sigilează interiorul dintelui, pentru a preveni și elimina infecțiile acestuia.  

Astfel, atunci când o carie avansează și atacă nervul dintelui (pulpa dentară) provoacă durere. Fără intervenția la timp se poate ajunge la complicații parodontale care în final duc la pierderea dintelui.

Tratamentul endodontic poate fi realizat astăzi utilizând ultima tehnologie în domeniu: miscroscopul dentar

De ce utilizăm microscopul în tratamentul endodontic:

  1. Stabilirea diagnosticului și identificarea tuturor canalelor radiculare :  Se poate întampla ca după un tratament endodontic clasic, dintele să prezinte o simptomatologie dureroasă; aceasta se datorează de cele mai multe ori unui canal radicular netratat. În acest caz, magnificația sporită și iluminarea intensă a microscopului ne ajută să detectam canalele radiculare netratate. De asemenea microscopul poate detecta fisuri sau fracturi ale țesutului dentar, care astfel pot periclita longevitatea unui dinte tratat.
  2. Tratarea canalelor calcificate – Prin vizibilitate directă, medicului ii este aproape imposibil să detecteze canalele calcifiate și astfel acestea pot fi omise. Folosind o magnificație mărită, prin utilizarea miscoscopului, diferența de textura și de culoare a canalelor calcifiate este ușor detectabilă.
  3. Prevenirea și reparația perforațiilor radiculare – Uneori în cursul tratamentelor endodontice clasice (fără microscop) pot apărea perforații radiculare. Microscopul este indispensabil pentru a preveni, identifica, a evalua și a trata o perforație radiculară, astfel dintele rămânând funcțional pe arcadă.
  4. Îndepărtarea fragmentelor endodontice fracturate( ace rupte) – Microscopul intervine și în acest domeniu cu succes fiind considerat de elecție pentru îndepartarea instrumentarului endodontic fracturat în porțiunea coronară sau medie a unui canal radicular.
  5. Retratamentul endodontic – Magnificația microscopică și iluminarea intensă ajută medicul în reevaluarea unui tratament anterior.

Concluzie :

Un tratament complet al canalelor radiculare și al dintelui în ansamblu poate fi realizat doar cu ajutorul microscopului operator, folosind o magnificație sporită și o iluminare corespunzătoare, erorile tratării unui dinte fiind minime. 

https://clinicadoctoracatrinei.ro/wp-content/uploads/2021/04/Untitled-1-320x92.png

O echipă de medici profesioniști care lucrează cu materiale și echipamente de ultimă generație, am reușit să ne ridicăm la aceste standarde având un singur obiectiv: satisfacția pacientului.

Program

© 2016 – 2022 Clinica Dr. Acatrinei. Toate drepturile rezervate.

Catalina S. Morarasu


Specialist in Durere Orofaciala coordonator al Centrului de Durere Orofaciala si Medicina Dentara a Somnului la

Ukiah Periodontics and Implant Center, Ukiah California

Advanced Endodontics, Santa Rosa California

  • Specialist in durere orofaciala si tulburarile ATM (specialitate recunoscuta de American Dental Association)
  • Diplomat, American Board of Orofacial Pain
  • Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
  • Fellow, American Academy of Orofacial Pain
  • Minnesota Sleep Society Past President

 

Educatie si Formare:

  • 2022- Competenta in utilizarea terapeutica orofaciala si estetica a toxinei botulinice si derma filleri, American Academy of Facial Esthetics
  • 2021-2022- Competenta in utilizarea in regenerarea faciala si stomatologica a PRF, Facial Esthetics prf.edu, Dr. Richard Miron
  • 2009 - Master of Science in Dentistry, University of Minnesota, School of Dentistry
  • 2009 - Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
  • 2008 - Fellow, American Academy of Orofacial Pain
  • 2006 - Diplomat, American Board of Orofacial Pain; Orofacial Pain specialist
  • 2002 -2004: TMJ and Orofacial Pain Graduate Program- University of Minnesota, School of Dentistry (2 ani rezidentiat)
  • 1993 - 1997: Doctor in stiinte medicale stomatologie cu teza: “Disfunctii stomatognatice la bolnavii endocrini”, UMF “Gr.T.Popa” Iasi, Facultatea de Stomatologie

 

  • 1983 - 1988 – Diploma de licenta doctor- medic, Facultatea de Stomatologie, UMF “Gr.T.Popa” Iasi

Experienta Profesionala

2004-prezent: Medic stomatolog specialist in Durere Orofacial si Tulburarile ATM, practica stomatologica specializata in diagnosticul si tratamentul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si managementul pacientilor cu apnee de somn cu ajutorul dispozitivelor de avansare mandibulara.  Activitate stomatologica privata: 2004-2022 in Minnesota, USA, 2022-prezent California, USA

2020-prezent: Examinator, American Board of Orofacial Pain

2013-2015: Presedinte al Minnesota Sleep Society

2009-prezent: Director de curs, American Academy of Orofacial Pain

2002-2003: Profesor universitar, Catedra de Protetica Dentara, Facultatea de Stomatologie Iasi

2001-2002: Conferentiar universitar

1998-2000: Sef lucrari

1999-2000: Director al Ambulatorului universitar al Facultatii de Stomatologie Iasi

1993-1998: Asistent universitar

1998: medic primar in stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1994: medic specialist stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1991-1993: Preparator universitar

1993: Certificat stagiu clinic de Protetica Dentara, Hopitaux de Lyon, Universite Claude Bernard, Lyon France

Speaker pe domeniul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si Medicina Dentara a Somnului, la conferintele anuale ale American Academy of Orofacial Pain, Minnesota Sleep Society, study clubs, Seminarii anuale ale Park Dental and The dental Specialists of Minnesota, Seminarii ale Metro Dentalcare, Mendocino Dental  Fair, Humboldt Dental Association.

This will close in 20 seconds

OrthoArt


OrthoArt Lab este un laborator de tehnică dentară specializat în realizarea dispozitivelor ortodontice. Suntem interesanți, în special, de oferirea unor produse de calitate superioară prin folosirea sistemelor inovative. Investiția în utilaje și materiale de ultimă generație, prezența constantă la cursuri mondiale și colaborarea directă cu medici ortodonți cu experiență ne-au determinat să atingem cele mai înalte standarde de calitate.

Prezent pe piața stomatologică din Italia încă din anul 2003, OrthoArt Lab s-a dezvoltat și în România prin deschiderea unui laborator în 2016. Avem colaboratori importanți, cum ar fi cea cu liderul mondial în tratamentul pentru apneea în somn SomnoMed și cu laboratorul Uniontech, împreună cu Orthoprofile, pentru dispozitivele de nouă generație realizate pe minișuruburi Benefit cu sistemul Easydriver.

OrthoArt Lab a pus, în ultimii ani, foarte mare accent pe medicina dentară a somnului, participând la foarte multe cursuri în Europa și urmărind îndeaproape centre de excelență în tratarea Sindromului de Apnee în Somn (SAS), cum ar fi Spitalul Universității din Antwerp (Belgia), unde am petrecut mult timp alături de Prof. Dr. Marc Braem, de la care am învățat protocoale și tipuri de tratament pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților care suferă de SAS în România.

Oferim colaboratorilor noștri posibilitatea de a-și proiecta împreună cu noi, în cabinet sau în laborator, dispozitivele personalizate în funcție de necesitate, pentru a căuta și a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru tipul de tratament dorit și pentru a asigura pacienților un rezultat optim la sfârșitul tratamentului.

Cu o experiență dobândită în peste 20 de ani, laboratorul OrthoArt Lab oferă o gamă completă de dispozitive ortodontice: dispozitive mobile, fixe, funcționale, distalizatoare, dispozitive de reabilitare ATM, dispozitive pentru tratamentul Sindromului de Apnee în Somn, sisteme computerizate pentru deplasări dentare cu aliniatori invizibili. De asemenea, suntem implicați în organizarea de cursuri de formare teoretică și practică pentru medicii ortodonți.

This will close in 20 seconds

Suna acum!