Caria dentară este o leziune care distruge țesuturile dure ale dintelui. În fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de către medicul dentist; atunci când prezența cariei este sesizată și de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezultă importanța controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde îmbolnavirea în stadiul incipient. Cu cât caria este surprinsă mai devreme, cu atât sacrificiul dinților este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai puțin costisitor și necesită mai puține sedințe. La început, caria se manifestă ca o simplă colorație maronie a dintelui. Ulterior apare o cavitate, care continuă să se marească. Dacă procesul evoluează, se produce și inflamația pulpei dentare (“a nervului”), ceea ce duce la necesitatea îndepărtării acesteia și la obturarea canalelor radiculare .
Tratamentul cariilor urmarește:
Atunci când caria dentară a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refăcut printr-o simplă obturație (“plombă”). Pereții restanți sunt prea subțiri pentru a putea suporta presiunea care se exercită asupra dintelui atunci când mâncăm și se pot fractura. De aceea este necesară protecția pereților sănătoși, prin acoperirea lor cu o coroană dentară.
Întregul tratament al cariei dentare se poate realiza sub anestezie locală, care înlătură orice disconfort.
Ce sunt incrustațiile dentare?
Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice foarte estetice, asemănătoare obturațiilor fizionomice, realizate în laborator pe bază de amprentare. Acest lucru le oferă o estetică deosebită, asemănătoare dintelui natural.
Acest tip de tratament dentar este recomandat de către medicii dentiști specialiști în estetică dentară ca o alternativă mult mai estetică și mai rezistentă pentru obturațiile dentare, mai ales grație culorii translucide, similară dintelui natural.
Când ai nevoie de o incrustație dentară?
Un pacient poate opta pentru tratament cu incrustații dentare atunci când dintele a pierdut o parte din structura lui naturală și restaurarea acestuia nu necesită utilizarea unei coroane dentare.
Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice ce oferă din nou estetica și funcționalitatea dintelui cu una sau două suprafețe tratate. Materialele utilizate în aceste restaurări protetice pot fi realizate din zirconiu, ceramic sau compozit. În funcție de tipul de material ales, cu ajutorul incrustațiilor dentare realizate în laborator, pot fi reabilitate funcționalitatea și estetica dintelui, mai ales că aceasta din urmă este extrem de solicitată de către pacienții din întreaga lume.
Beneficiile tratamentului cu incrustații dentare:
Specialist in Durere Orofaciala coordonator al Centrului de Durere Orofaciala si Medicina Dentara a Somnului la
Ukiah Periodontics and Implant Center, Ukiah California
Advanced Endodontics, Santa Rosa California
Educatie si Formare:
Experienta Profesionala
2004-prezent: Medic stomatolog specialist in Durere Orofacial si Tulburarile ATM, practica stomatologica specializata in diagnosticul si tratamentul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si managementul pacientilor cu apnee de somn cu ajutorul dispozitivelor de avansare mandibulara. Activitate stomatologica privata: 2004-2022 in Minnesota, USA, 2022-prezent California, USA
2020-prezent: Examinator, American Board of Orofacial Pain
2013-2015: Presedinte al Minnesota Sleep Society
2009-prezent: Director de curs, American Academy of Orofacial Pain
2002-2003: Profesor universitar, Catedra de Protetica Dentara, Facultatea de Stomatologie Iasi
2001-2002: Conferentiar universitar
1998-2000: Sef lucrari
1999-2000: Director al Ambulatorului universitar al Facultatii de Stomatologie Iasi
1993-1998: Asistent universitar
1998: medic primar in stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti
1994: medic specialist stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti
1991-1993: Preparator universitar
1993: Certificat stagiu clinic de Protetica Dentara, Hopitaux de Lyon, Universite Claude Bernard, Lyon France
Speaker pe domeniul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si Medicina Dentara a Somnului, la conferintele anuale ale American Academy of Orofacial Pain, Minnesota Sleep Society, study clubs, Seminarii anuale ale Park Dental and The dental Specialists of Minnesota, Seminarii ale Metro Dentalcare, Mendocino Dental Fair, Humboldt Dental Association.
This will close in 20 seconds
OrthoArt Lab este un laborator de tehnică dentară specializat în realizarea dispozitivelor ortodontice. Suntem interesanți, în special, de oferirea unor produse de calitate superioară prin folosirea sistemelor inovative. Investiția în utilaje și materiale de ultimă generație, prezența constantă la cursuri mondiale și colaborarea directă cu medici ortodonți cu experiență ne-au determinat să atingem cele mai înalte standarde de calitate.
Prezent pe piața stomatologică din Italia încă din anul 2003, OrthoArt Lab s-a dezvoltat și în România prin deschiderea unui laborator în 2016. Avem colaboratori importanți, cum ar fi cea cu liderul mondial în tratamentul pentru apneea în somn SomnoMed și cu laboratorul Uniontech, împreună cu Orthoprofile, pentru dispozitivele de nouă generație realizate pe minișuruburi Benefit cu sistemul Easydriver.
OrthoArt Lab a pus, în ultimii ani, foarte mare accent pe medicina dentară a somnului, participând la foarte multe cursuri în Europa și urmărind îndeaproape centre de excelență în tratarea Sindromului de Apnee în Somn (SAS), cum ar fi Spitalul Universității din Antwerp (Belgia), unde am petrecut mult timp alături de Prof. Dr. Marc Braem, de la care am învățat protocoale și tipuri de tratament pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților care suferă de SAS în România.
Oferim colaboratorilor noștri posibilitatea de a-și proiecta împreună cu noi, în cabinet sau în laborator, dispozitivele personalizate în funcție de necesitate, pentru a căuta și a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru tipul de tratament dorit și pentru a asigura pacienților un rezultat optim la sfârșitul tratamentului.
Cu o experiență dobândită în peste 20 de ani, laboratorul OrthoArt Lab oferă o gamă completă de dispozitive ortodontice: dispozitive mobile, fixe, funcționale, distalizatoare, dispozitive de reabilitare ATM, dispozitive pentru tratamentul Sindromului de Apnee în Somn, sisteme computerizate pentru deplasări dentare cu aliniatori invizibili. De asemenea, suntem implicați în organizarea de cursuri de formare teoretică și practică pentru medicii ortodonți.
This will close in 20 seconds