ESTETICĂ FACIALĂ

Interventiile din sfera medicinei dentare aduc imbunatatiri semnificative daca sunt completate de proceduri din cadrul esteticii faciale.

Impreuna ajuta la o recuperare mai buna  atat din punct de vedere functional cat si estetic contribuind la armonizarea intregului chip.

ESTETICĂ FACIALĂ

Estetica faciala

Cand medicina dentara se imbina cu estetica faciala

Interventiile din sfera medicinei dentare aduc imbunatatiri semnificative daca sunt completate de proceduri din cadrul esteticii faciale.

Impreuna ajuta la o recuperare mai buna  atat din punct de vedere functional cat si estetic contribuind la armonizarea intregului chip.

La Clinica Dr. Acatrinei abordam atat patologiile din sfera medicinei dentare dar si impactul pe care le-au avut acestea de-a lungul timpului asupra aspectului facial

(ameliorarea ridurilor verticale de deasupra buzei superioare, umplerea ridurilor nazo-labiale si a ridurilor de la coltul gurii, etc.).

Tratamente premium de estetica faciala

Marire buze cu acid hialuronic

Mărirea buzelor este o intervenție frecventă ce se realizează prin intermediul unei tehnici minim invazive, ușor de realizat. Scopul este atât obținerea unui volum mai mare, accentuarea și reliefarea conturului buzelor, precum și redarea unei texturi superioare a acestora.

Acidul hialuronic utilizat pentru procedura de augmentare are adăugată lidocaină, pentru un efect anestezic local. Astfel, procedura este complet nedureroasă, însă în cazul pacienților mai sensibili poate fi utilizată local cremă anestezica, pentru confort sporit și o experiență plăcută. Senzația resimțită este de amorțeală și furnicături..

Tratamentul propriu zis de mărire a buzelor durează aproximativ jumătate de oră, efectele fiind vizibile imediat. Rezultatul final se obține după aproximativ 2 săptămâni, deoarece aspectul initial, imediat după injectare, va fi diferit de cel final, în care acidul hialuronic a retenționat apa și a ajuns la un volum optim.

Rezulatele se mentin pana la 6-12 luni, in functie  de metabolismul fiecarei persoane, iar dupa aceasta perioada este bine sa se reimprospateze tratamentele pentru a mentine rezultatele pe care le dori.

Corectii riduri cu Botox

Toxina botulinica de tip A, cunoscuta si sub denumirea comerciala de Botox este marca firmei Allergan, INC din Statele Unite. Cand este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local, blocand temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali catre muschii din zona in care a fost injectata. Muschii faciali se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile.

In prezent tratamentul cu toxina botulinica reprezinta una dintre cele mai indragite si folosite proceduri dermato-estetice din intreaga lume.

Botoxul se utilizeaza pentru ameliorarea ridurilor din etajul superior al fetei: ridurile dintre sprancene ridurile frontale si cele de la coltul ochilor (”laba gastii”).

Medicul va injecta substanta direct in muschii din zonele afectate de riduri. Inainte de a face injectiile, acesta va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate in functie de structura fetei si de mobilitatea muschilor faciali. Intreaga procedura dureaza in jur de 10 -15 minute. Sunt necesare de la 4 la 10 injectii in functie de zona tratata.

Recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Imediat dupa injectare este interzisa sauna,expunerea la soare si efortul fizic intens. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj. Veti putea observa o ameliorare a ridurilor dupa 3 pana la 7 zile, iar efectul poate dura 4-6 luni. Rezultatele pot varia. Dupa o anumita perioada de timp, ridurile vor redeveni vizibile dupa ce efectele toxinei botulinice vor disparea.

https://clinicadoctoracatrinei.ro/wp-content/uploads/2021/04/Untitled-1-320x92.png

O echipă de medici profesioniști care lucrează cu materiale și echipamente de ultimă generație, am reușit să ne ridicăm la aceste standarde având un singur obiectiv: satisfacția pacientului.

Program

© 2016 – 2022 Clinica Dr. Acatrinei. Toate drepturile rezervate.

Catalina S. Morarasu


Specialist in Durere Orofaciala coordonator al Centrului de Durere Orofaciala si Medicina Dentara a Somnului la

Ukiah Periodontics and Implant Center, Ukiah California

Advanced Endodontics, Santa Rosa California

 • Specialist in durere orofaciala si tulburarile ATM (specialitate recunoscuta de American Dental Association)
 • Diplomat, American Board of Orofacial Pain
 • Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
 • Fellow, American Academy of Orofacial Pain
 • Minnesota Sleep Society Past President

 

Educatie si Formare:

 • 2022- Competenta in utilizarea terapeutica orofaciala si estetica a toxinei botulinice si derma filleri, American Academy of Facial Esthetics
 • 2021-2022- Competenta in utilizarea in regenerarea faciala si stomatologica a PRF, Facial Esthetics prf.edu, Dr. Richard Miron
 • 2009 - Master of Science in Dentistry, University of Minnesota, School of Dentistry
 • 2009 - Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
 • 2008 - Fellow, American Academy of Orofacial Pain
 • 2006 - Diplomat, American Board of Orofacial Pain; Orofacial Pain specialist
 • 2002 -2004: TMJ and Orofacial Pain Graduate Program- University of Minnesota, School of Dentistry (2 ani rezidentiat)
 • 1993 - 1997: Doctor in stiinte medicale stomatologie cu teza: “Disfunctii stomatognatice la bolnavii endocrini”, UMF “Gr.T.Popa” Iasi, Facultatea de Stomatologie

 

 • 1983 - 1988 – Diploma de licenta doctor- medic, Facultatea de Stomatologie, UMF “Gr.T.Popa” Iasi

Experienta Profesionala

2004-prezent: Medic stomatolog specialist in Durere Orofacial si Tulburarile ATM, practica stomatologica specializata in diagnosticul si tratamentul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si managementul pacientilor cu apnee de somn cu ajutorul dispozitivelor de avansare mandibulara.  Activitate stomatologica privata: 2004-2022 in Minnesota, USA, 2022-prezent California, USA

2020-prezent: Examinator, American Board of Orofacial Pain

2013-2015: Presedinte al Minnesota Sleep Society

2009-prezent: Director de curs, American Academy of Orofacial Pain

2002-2003: Profesor universitar, Catedra de Protetica Dentara, Facultatea de Stomatologie Iasi

2001-2002: Conferentiar universitar

1998-2000: Sef lucrari

1999-2000: Director al Ambulatorului universitar al Facultatii de Stomatologie Iasi

1993-1998: Asistent universitar

1998: medic primar in stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1994: medic specialist stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1991-1993: Preparator universitar

1993: Certificat stagiu clinic de Protetica Dentara, Hopitaux de Lyon, Universite Claude Bernard, Lyon France

Speaker pe domeniul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si Medicina Dentara a Somnului, la conferintele anuale ale American Academy of Orofacial Pain, Minnesota Sleep Society, study clubs, Seminarii anuale ale Park Dental and The dental Specialists of Minnesota, Seminarii ale Metro Dentalcare, Mendocino Dental  Fair, Humboldt Dental Association.

This will close in 20 seconds

OrthoArt


OrthoArt Lab este un laborator de tehnică dentară specializat în realizarea dispozitivelor ortodontice. Suntem interesanți, în special, de oferirea unor produse de calitate superioară prin folosirea sistemelor inovative. Investiția în utilaje și materiale de ultimă generație, prezența constantă la cursuri mondiale și colaborarea directă cu medici ortodonți cu experiență ne-au determinat să atingem cele mai înalte standarde de calitate.

Prezent pe piața stomatologică din Italia încă din anul 2003, OrthoArt Lab s-a dezvoltat și în România prin deschiderea unui laborator în 2016. Avem colaboratori importanți, cum ar fi cea cu liderul mondial în tratamentul pentru apneea în somn SomnoMed și cu laboratorul Uniontech, împreună cu Orthoprofile, pentru dispozitivele de nouă generație realizate pe minișuruburi Benefit cu sistemul Easydriver.

OrthoArt Lab a pus, în ultimii ani, foarte mare accent pe medicina dentară a somnului, participând la foarte multe cursuri în Europa și urmărind îndeaproape centre de excelență în tratarea Sindromului de Apnee în Somn (SAS), cum ar fi Spitalul Universității din Antwerp (Belgia), unde am petrecut mult timp alături de Prof. Dr. Marc Braem, de la care am învățat protocoale și tipuri de tratament pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților care suferă de SAS în România.

Oferim colaboratorilor noștri posibilitatea de a-și proiecta împreună cu noi, în cabinet sau în laborator, dispozitivele personalizate în funcție de necesitate, pentru a căuta și a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru tipul de tratament dorit și pentru a asigura pacienților un rezultat optim la sfârșitul tratamentului.

Cu o experiență dobândită în peste 20 de ani, laboratorul OrthoArt Lab oferă o gamă completă de dispozitive ortodontice: dispozitive mobile, fixe, funcționale, distalizatoare, dispozitive de reabilitare ATM, dispozitive pentru tratamentul Sindromului de Apnee în Somn, sisteme computerizate pentru deplasări dentare cu aliniatori invizibili. De asemenea, suntem implicați în organizarea de cursuri de formare teoretică și practică pentru medicii ortodonți.

This will close in 20 seconds

Suna acum!