Coroane și punți dentare

Coroanele dentare sunt, de mulți ani, o soluție de reabilitare protetică, extrem de eficientă pentru restaurarea estetică și funcțională a unui dinte deteriorate în urma unei carii profunde sau a unui traumatism dentar.
Punțile dentare sunt lucrări protetice care se folosesc în vederea înlocuirii unuia sau mai multor dinți lipsă.

Coroane și punți dentare

Coroană dentară acoperă  în întregime un dinte deteriorat  și este folosită pentru a îmbunătăți aspectul, forma sau alinierea dinților. De asemenea, o coroană poate fi plasată deasupra unui implant pentru a oferi o formă și o structură asemănătoare dintelui natural.

Coroana dentară poate fi realizată în culoarea dinților naturali din:

 • Zirconiu
 • Ceramică
 • Composit
 • Metalo-ceramică

TEHNOLOGIE DIGITALĂ CAD/CAM

Prin tehnologia de maximă precizie CAD/CAM, în ultimii ani,  lucrările dentare metalo-ceramice au fost înlocuite, cu succes, de lucrarile din ceramică și zirconiu.

Zirconiul este un material alb, foarte rezistent cu proprietăți optice deosebite care determină o estetică naturală a lucrărilor  neputând fi diferențiați de dinții naturali. Zirconiul este un material complet biocompatibil  având următoarele avantaje:

 • se prelucrează prin tehnologia de maximă precizie CAD CAM. Munca tehnicianului dentar este înlocuită de softul calculatorului care interpretează imaginile scanate, apoi unitatea de frezare, care asemeni unei imprimante 3D, realizeaza produsul estetic cu o precizie micronică. 
 • nu corodează în cavitatea bucală;
 • nu este conductor termic;
 • nu  provoacă reacții alergice.

De unde vine difererența de preț dintre diferitele tipuri de coroane dentare?

Chiar merită să plătești mai mult pentru o coroană din ceramică sau zirconiu când poți alege una mai ieftină?

În orice domeniu lucrurile de calitate costă mai mult iar stomatologia nu este o excepție.

Iată o parte din motivele pentru care apare această discrepanță de preț:

 • Costul materialelor;
 • Aparatura necesara pentru prelucrarea materialelor: sistemul CAD/CAM necesar pentru prelucrarea zirconiului este un aparat de ultima generatie care nu se regaseste in orice laborator dentar. Atat costul acestuia cat si cel al materialelor se vor reflecta in pretul final al coroanei dentare;
 • Gradul de pregatire al personalului.

Coroane dentare sau fațete?

Dacă îți dorești să ai din nou încredere în zâmbetul tău, atât coroanele dentare, cât și fațetele dentare sunt două opțiuni foarte populare cu rezultate de excepție. 

Trebuie să știi că fațetele dentare sunt o variantă atunci când problema tratată are amploare mai mică și este de factură estetică: dinte pătat, dinte ciobit, fisuri minore ale dinților, mici goluri între dinți. Când problemele sunt de natură mai complexă: dinte rupt, dinte cu obturație pe o suprafață foarte mare (cu risc crescut de fractură), dinte care a avut o obturație de canal, este nevoie de coroană dentară pentru a menține dinte le cât mai mult timp pe arcadă.

https://clinicadoctoracatrinei.ro/wp-content/uploads/2021/04/Untitled-1-320x92.png

O echipă de medici profesioniști care lucrează cu materiale și echipamente de ultimă generație, am reușit să ne ridicăm la aceste standarde având un singur obiectiv: satisfacția pacientului.

Program

© 2016 – 2022 Clinica Dr. Acatrinei. Toate drepturile rezervate.

Catalina S. Morarasu


Specialist in Durere Orofaciala coordonator al Centrului de Durere Orofaciala si Medicina Dentara a Somnului la

Ukiah Periodontics and Implant Center, Ukiah California

Advanced Endodontics, Santa Rosa California

 • Specialist in durere orofaciala si tulburarile ATM (specialitate recunoscuta de American Dental Association)
 • Diplomat, American Board of Orofacial Pain
 • Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
 • Fellow, American Academy of Orofacial Pain
 • Minnesota Sleep Society Past President

 

Educatie si Formare:

 • 2022- Competenta in utilizarea terapeutica orofaciala si estetica a toxinei botulinice si derma filleri, American Academy of Facial Esthetics
 • 2021-2022- Competenta in utilizarea in regenerarea faciala si stomatologica a PRF, Facial Esthetics prf.edu, Dr. Richard Miron
 • 2009 - Master of Science in Dentistry, University of Minnesota, School of Dentistry
 • 2009 - Diplomat, American Board of Dental Sleep Medicine
 • 2008 - Fellow, American Academy of Orofacial Pain
 • 2006 - Diplomat, American Board of Orofacial Pain; Orofacial Pain specialist
 • 2002 -2004: TMJ and Orofacial Pain Graduate Program- University of Minnesota, School of Dentistry (2 ani rezidentiat)
 • 1993 - 1997: Doctor in stiinte medicale stomatologie cu teza: “Disfunctii stomatognatice la bolnavii endocrini”, UMF “Gr.T.Popa” Iasi, Facultatea de Stomatologie

 

 • 1983 - 1988 – Diploma de licenta doctor- medic, Facultatea de Stomatologie, UMF “Gr.T.Popa” Iasi

Experienta Profesionala

2004-prezent: Medic stomatolog specialist in Durere Orofacial si Tulburarile ATM, practica stomatologica specializata in diagnosticul si tratamentul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si managementul pacientilor cu apnee de somn cu ajutorul dispozitivelor de avansare mandibulara.  Activitate stomatologica privata: 2004-2022 in Minnesota, USA, 2022-prezent California, USA

2020-prezent: Examinator, American Board of Orofacial Pain

2013-2015: Presedinte al Minnesota Sleep Society

2009-prezent: Director de curs, American Academy of Orofacial Pain

2002-2003: Profesor universitar, Catedra de Protetica Dentara, Facultatea de Stomatologie Iasi

2001-2002: Conferentiar universitar

1998-2000: Sef lucrari

1999-2000: Director al Ambulatorului universitar al Facultatii de Stomatologie Iasi

1993-1998: Asistent universitar

1998: medic primar in stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1994: medic specialist stomatologie generala, Ministerul Sanatatii Bucuresti

1991-1993: Preparator universitar

1993: Certificat stagiu clinic de Protetica Dentara, Hopitaux de Lyon, Universite Claude Bernard, Lyon France

Speaker pe domeniul Durerii Orofaciale si al tulburarilor ATM, precum si Medicina Dentara a Somnului, la conferintele anuale ale American Academy of Orofacial Pain, Minnesota Sleep Society, study clubs, Seminarii anuale ale Park Dental and The dental Specialists of Minnesota, Seminarii ale Metro Dentalcare, Mendocino Dental  Fair, Humboldt Dental Association.

This will close in 20 seconds

OrthoArt


OrthoArt Lab este un laborator de tehnică dentară specializat în realizarea dispozitivelor ortodontice. Suntem interesanți, în special, de oferirea unor produse de calitate superioară prin folosirea sistemelor inovative. Investiția în utilaje și materiale de ultimă generație, prezența constantă la cursuri mondiale și colaborarea directă cu medici ortodonți cu experiență ne-au determinat să atingem cele mai înalte standarde de calitate.

Prezent pe piața stomatologică din Italia încă din anul 2003, OrthoArt Lab s-a dezvoltat și în România prin deschiderea unui laborator în 2016. Avem colaboratori importanți, cum ar fi cea cu liderul mondial în tratamentul pentru apneea în somn SomnoMed și cu laboratorul Uniontech, împreună cu Orthoprofile, pentru dispozitivele de nouă generație realizate pe minișuruburi Benefit cu sistemul Easydriver.

OrthoArt Lab a pus, în ultimii ani, foarte mare accent pe medicina dentară a somnului, participând la foarte multe cursuri în Europa și urmărind îndeaproape centre de excelență în tratarea Sindromului de Apnee în Somn (SAS), cum ar fi Spitalul Universității din Antwerp (Belgia), unde am petrecut mult timp alături de Prof. Dr. Marc Braem, de la care am învățat protocoale și tipuri de tratament pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților care suferă de SAS în România.

Oferim colaboratorilor noștri posibilitatea de a-și proiecta împreună cu noi, în cabinet sau în laborator, dispozitivele personalizate în funcție de necesitate, pentru a căuta și a găsi soluțiile cele mai potrivite pentru tipul de tratament dorit și pentru a asigura pacienților un rezultat optim la sfârșitul tratamentului.

Cu o experiență dobândită în peste 20 de ani, laboratorul OrthoArt Lab oferă o gamă completă de dispozitive ortodontice: dispozitive mobile, fixe, funcționale, distalizatoare, dispozitive de reabilitare ATM, dispozitive pentru tratamentul Sindromului de Apnee în Somn, sisteme computerizate pentru deplasări dentare cu aliniatori invizibili. De asemenea, suntem implicați în organizarea de cursuri de formare teoretică și practică pentru medicii ortodonți.

This will close in 20 seconds

Suna acum!